עוגת שיש חלומית ללא הפרדת ביצים , ללא מיקסר , ב 5 דקות הכנה
המתכון מאת – שרה יוסף
המרכיבים-
5 ביצים
כוס וחצי כוסות סוכר כוס חד פעמי קרה 200 מ"ל
קורט מלח
2 וחצי כוסות קמח רגיל
אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים טרי או בקבוק או כוס קרם קוקוס
גרידת תפוז וגרידת לימון אם שמים מיץ תפוזים
לשוקולד-
כף קקאו או 3 כפות שוקולית
כף נס וחצי כפית קינמון לא חייב מומלץ טעים
ההכנה-נקציף ביצים שלמות עם קורט מלח וסוכר לקבלת קצף תפוח .
להנמיך את מהירות המיקסר להוסיף את השמן בזילוף .
לערבב את היבשים חוץ מהקקאו להוסיף לקערת המיקסר יחד עם המיץ
נקציף עד לקבלת בלילה חלקה.
נקח כוס מהבלילה
נוסיף כף קקאו או שוקולית עם נס וקינמון לערבב היטב .
נשמן תבנית נפזר מעט סוכר נעביר חצי מהבלילה הלבנה לתבנית ,
נשפוך באמצע את הבלילה החומה ומעל שוב את הלבנה ואז לקחת מזלג או קיסם ולקשקש לקבלת שיש.
לאפות 170 מעלות 45 דק.
לבדוק עם סכין כשמוכן להוציא לקרר .
לפזר אבקת סוכר .
אפשר לאפות בתבנית 24 או סיר פלא .