קציצות בשר ומטבוחה לכבוד שבת המלכה
מתכון מאת – שמחה קסנטיני
המרכיבים-
חצי קילו בשר טחון
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
ביצה
3 כפות קמח מצה(אפשר פרוסת לחם רטובה סחוטה)
בצל מגורד
תפוא' מגורד וסחוט
פלפל שחור, מלח,
מעט קנמון, בהרט.
לציפוי-
קמח וביצה
לרוטב –
בצל
כף פפריקה
2 כפות רסק עגבניות
שום
עגבניות מרוסקות
אפשר פלפל חריף או פפריקה חריפה בשמן
ההכנה –
לרוטב –
נכין את הרוטב שיתבשל טוב לפני הקציצות –
בסיר לטגן בצל רצועות. להוסיף פפריקה עגבניות מרוסקות רסק וכל התבלינים מעט מים. ולבשל על אש נמוכה
בינתיים להכין קציצות
לשים פרוסות תפוא בתחתית מעל לסדר את הקציצות. לשפוך מעל מים רותחים לבשל שעה על אש נמוכה.
להכניס כרבע שעה להשחמה.
לערבב את כל העיסה של הקציצות היטב.
לגלגל בקמח ולאחר מכן בביצה טרופה.
לטגן משני הצדדים.
לשים פרוסות תפו"א בתחתית מעל לסדר את הקציצות. לשפוך מעל מים רותחים לבשל שעה על אש נמוכה.
להכניס לתנור כמה דקות להשחמה.