קיש טריות טעים וקל להכנה
מאת –Iris Chachkes
המרכיבים-
לבצק –
2 כוסות קמח לבן רגיל,
150 גר' חמאה קרה,
1/2 כפית מלח,
1 ביצה,
2 כפות שמנת מתוקה.
המילוי –
2 קופסאות שימורי פטריות שטופות וסחוטות ממים,(או 2 סלסלאות טריות )
1 בצל לבן גדול,
30 גר' חמאה
או מעט שמן קנולה,
2 שיני שום כתוש,
טימין ורוזמרין לפי הטעם (אפשר בלי),
מלח ופלפל לפי הטעם,
2 שמנת מתוקה,
3 ביצים,
150 גר' גבינה צהובה מגורדת.
ההכנה –
הכנת הבצק –
מעבדים בפולסים עד להיווצרות בצק פריך, משמנים תבנית פאי ומרדדים את הבצק לתחתית ודפנות הפאי.
לאחר שהתבנית מצופה בבצק מכניסים למקרר, אין צורך באפייה עיוורת.
הכנת מילוי-
טגנים את הבצל ומניחים בצד עד לקירור מוחלט,
מכניסים בקערה את כל שאר חומרי המילוי עם הבצל, מערבבים היטב ויוצקים מעל הבצק.
אופים 180 מעלות עד שרואים את שולי הבצק והמילוי אפויים היטב.
בתאבון
2 תגובות
עדיף פטריות טריות!
בהחלט