לשבת הקרובה תכינו בקלות – עוגת תפוחים עשירה
חתיכה מהעוגה החמה עם עם כדור גלידה וזהו סגרתם קינוח פצצה
מאת – חוה בן שיה
המרכיבים-
4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים קוביות קטנות(זהוב או אחר)
3 כפות יין מתוק (או ליקר או כף רום)
2 כוסות קמח תופח או קמח עם שקית אבקת אפיה
כוס סוכר
3 ביצים
כוס שמן
קליפת לימון מגורדת
50 גרם צימוקים
50 גרם אגוזים
ההכנה –
את התפוחים הקצוצים נשרה ביין או ברום או בליקר.
נקציף במיקסר את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
נמשיך להפעיל במהירות נמוכה.
נוסיף את החלמונים, שמן, קמח, ונערבב עד שאחיד.
נוסיף את שאר המרכיבים.
נערבב עד שנקבל בלילה חלקה.
נעביר לתבנית עם חור או 26 או מרובעת.
נפרוס תפוח אחד ונקשט מעל- לא חובה.
נכניס לאפיה 170 מעלות בערך 50 דקות או לפי התנור שלכם תראו אם נאפה ע"י קיסם לבדוק אם יוצא יבש.
אפשר לזגג אותה במייפל או דבש מלמעלה