לחמניות שמרים מעלפות ממש במילוי של גבינות
מאת – Suzan Segev
המרכיבים-
קילו קמח פחות כוס
כוס חלב פושר
2 כף שמרים יבשים
כף מלח
2 כפות סוכר
גביע יוגורט
ביצה
3/4 כוס שמן
מילוי גבינה –
250 גר' גבינת פטה -פטינה
ביצה
חלמון
קוטג' גביע
3 בצלים ירוקים קצוצים
לערבב יחד הכל
ההכנה –
בקערה ממיסים את השמרים עם סוכר וחלב.
לשים בצד 10 דקות להתפחה.
שמים לקערת המיקסר את כל המרכיבים מקמח שימו קילו פחות כוס ואם יש צורך תוסיפו עוד קצת.
ללוש הכל יחד עם תערובת השמרים שתפחו, לבצק רך ומעט דביק.
מתפיחים שעה וחצי.
מחלקים לכדורים 20 בערך ,שמים על נייר בתבנית.
על כל עיגול בצק לוחצים בעזרת כוס ליצירת שקע שאליו נכניס את מילוי הגבינה.
ממלאים בכף גדושה את השקע. נותנים קצת התפחה של חצי שעה.
מורחים סביב ביצה עם קצת מים.
מפזרים שומשום .
אופים 180 מעלות עד אפוי ושחום יפה.