תפוחי אדמה שלמים- בתנור אין טעים מזה
מאת – אילנית כרבי
המרכיבים-
10 תפוחי אדמה בינונים קלופים
שמן זית
2 כפיות שום כתוש
כורכום
מרק עוף
רוזמרין
בזיליקום ביבש
כוסרברה
פטרוזיליה
הכל ביבשים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
חופן מלא פירורי לחם
2 כפות צ'ילי מתוק
מים
ההכנה –
לבשל תפוחי אדמה במים רותחים עד להתרככות מלאה( אבל לא במצב של פירה),
להוציא עם כף מחוררת לתוך מסננת ולתת לזה להתקרר.
לקחת קערה לשים בה שמן זית בנדיבות, 2 כפיות שום כתוש, כף שטוחה כורכום,
כף מרק עוף, מעט רוזמרין, בזיליקום, כוסברה ופטרוזליה יבשים.
לערבב הכל ולשפוך על התפוח אדמה ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה,
לפזר על כל התפוחי אדמה מלח, פלפל שחור גרוס ומלא פרורי לחם( לא לפחד, לא תתחרטו),
לזגג על כל התפוחי אדמה רוטב צילי מתוק,
להוסיף כרבע כוס מים רותחים מהצד לכסות בנייר כסף ולהכניס על טורבו 180 מעלות.
אחרי חצי שעה להסיר את הנייר כסף
לפזר שוב מעט צילי מתוק וכוסברה טריה ולהשאיר בתנור עוד חצי שעה
עד לקבלת צבע כמו בתמונה. תקשיבו בהבטחה טעם גן עדן!!!
4 תגובות
מה פירוש להשאיר בתנור אחרי הורדת נייר הכסף? התנור כבוי?
לפני הסוף
למותר לציין שתפוחי האדמה נראים פשוט מושלם טעימים ומזמינים יאמי😋כל הכבוד ויישר כח!!!❣🏆🏆🏆יש בכוונתי להכין אותם כבר מחר כדי לוודא שהם אכן מוצלחים כפי שהם נראים ואוכל להכין אותם לערב שבת לכבוד האורחים שלי!!!❣אי"ה בלי נדר❣תודה רבה לך מעומק הלב❣🌷🌷🌷❤❤❤🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻😘
תודה