אורז מטוגן עם ירקות בסגנון תאילנדי
מאת – אילנה לוי
המרכיבים-
בצל
2 כוסות אורז בסמטי/יסמין
גזר
פלפל חריף
גמבה אדומה
מלח
ג'ינג'ר
2 כפות סויה
ההכנה –
בסיר עם 6 כפות שמן לטגן בצל קצוץ דק עד הזהבה.
להוסיף 2 כוסות אורז שטוף ומסונן ממים.
לטגן על אש גבוהה תוך כדי עירבוב במשך 7 דקות.
להוסיף לסיר גזר מגורד, גמבה אדומה ופלפל חריף קצוצים דק.
להמשיך לטגן על אש גבוהה כ – 5 דקות נוספות וכל הזמן לערבב.
להוסיף כפית מלח, חצי כפית ג'ינג'ר טחון או טרי ו- 2 כפות רוטב סויה.
לערבב עוד חצי דקה ולהוסיף מים רותחים עד ס"מ אחד מגובה התבשיל.
לבשל על אש נמוכה כעשרים דקות.
להגיש עם כוסברה קוצה
בהצלחה – אילנה לוי