איך אני אוהבת גביניות -מתכון מעולה לגביניות שמרים
גביניות שהכנתי לכבוד שבת
המתכון מאת – חנה פלאח
עפ"י מתכון של חגית אלקבץ
המרכיבים-
לקערה אחת לשים
כף שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כוס מים חמימים
חצי כוס קמח
לערבב היטב.
50 גרם חמאה
שליש כוס מים
שקית סוכר וניל
3 כפות סוכר
2 כוסות קמח
מלית-
250 גר טוב טעם
שקית אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס סוכר
2 כפות גדושות גבינה לבנה
כף קורנפלור
ביצה
ההכנה –
את הקערה הראשונה שערבבנו שמרים עם מים סוכר וחצי כוס קמח.לשים להתפחה 10 דקות
ואז להוסיף את שאר המרכיבים שכתובים בהמשך.
לישה במיקסר לבצק רך וחלק.
התפחה שעה או עד הכפלת נפח.
לערבב מילוי.
לרדד בצק ולחלק לריבועים.
על כל ריבוע לשים כף מהמילוי.
לסגור מעטפה כמו גביניה
למרוח ביצה .
תפיחה חצי שעה ולתנור 180 מעלות חצי שעה