עוגות שמרים שוקולד
עוגת שמרים מעלפת
מאת – רוחמה כהן כהן
המרכיבים-
1 ק"ג קמח
3 ביצים
חמאה או מרגרינה רכה מאוד – 200 גרם
1 כוס שמן
1 וחצי כוסות מים פושרים
2 וחצי כפות שמרים יבשים – 20 גרם
1 כוס סוכר
כפית מלח
ההכנה-
ללוש הכל ביחד בקערת המיקסר 5-10 דקות,
להתפיח בצק כשעה- אפשר לשים במקרר לילה.
לחלק ל- 8 להכין רולדות
מילוי –
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
1 כף נס קפה
להוסיף שמן או חמאה מומסת לפי הצורך (עד לקבלת מרקם משחתי)
לערבב הכל יחד,
לרדד כל חלק למרוח מלוי ולגלגל.
כל שני גלילים לכרוך אחד עם השני לרולדה אחת גדולה.
שמים תבנית של התנור על גבי ניר אפיה.
מתפיחים חצי שעה או קצת יותר ביום קר. במקום חמים.
למרוח ביצה לפני האפייה.
להכניס לתנור לחצי שעה בערך, 180 מעלות
להכין סירופ סוכר –
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
למרוח על העוגה כשהעוגה חמה והסירופ קר
בתיאבון
2 תגובות
לבצק, גם שמן וגם מרגרינה? או שזו טעות במתכון
כן