מתכון עוגת גבינה אפויה
ללא גלוטן
מאת – Ron Keshet
מתאימה גם לפסח
המרכיבים-
750 גר' גבינה לבנה 5%
גביע שמנת בטעם של פעם (200גר)
6 ביצים L
4 כפות גדושות קורנפלור
3 כפות גדושות פודינג ווניל
1 1/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר ווניל
גרידת לימון
*טיפ: להוציא את הגבינות והביצים מראש לטמפ' החדר
ההכנה-
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים
בקערת המיקסר מתחילים להקציף את החלבונים ומוסיפים כוס סוכר וסוכר ווניל בהדרגה עד קצף תפוח ויציב
בקערה נפרדת להקציף חלמונים עם ה 1/4 כוס סוכר הנותרת עד שנמס
לאחר מכן להוסיף את הגבינות ושאר חומרי הגלם בהדרגה
עד שמגיעים לבלילה חלקה ללא גושים
לקפל פנימה את קצף החלבונים בקיפולים עדינים ב3-4 מחזורים כדי לא להפיל את הקצף
משמנים תבנית בדפנות ובתחתית בקוטר 22-24- אפשר סיר ג'חנון .
(אני השתמשתי ברינג קוטר 20 גבוהה 10סמ,
במידה ומשתמשים ברינג יש לעטוף אותו בתחתית בנייר כסף מעליו נייר אפיה ולהדק מבחוץ את קצוות הנייר שהמלית לא תישפך)
לחמם תנור מראש ולמלא תבנית עם מים חמים
בהתחלה אופים חצי שעה על 180° תלוי בתנור
לאחר מכן אופים עוד 40 דק בחום של 160°
בסיום מכבים ולא פותחים את התנור עד שהיא מצטננת