מוקפץ שייטל ופלפלים / אריאלה גולדמן
המרכיבים-
400 גר שייטל חתוך לרצועות דקות / או רצועות דקות של אנטריקוט /
או רצועות חזה עוף / או רצועות פרגית
4 כפות קורנפלור
4 כפות שמן רגיל
4 כפות שמן שומשום
פלפלים צבעוניים
פלפל צ'ילי אדום חריף טרי
2 יח גזר
☆ לרוטב:
רבע כוס סויה
רבע כוס דבש
רבע כוס רוטב אסייתי חריף למוקפץ
2 כפות שמן שומשום
שליש כוס מים
☆ שומשום לעיטור
ההכנה –
~ בקערה לערבב את רצועות השייטל / או הנתח שתבחרו להכין עם 4 כפות קורנפלור
כך שכל רצועה תיהיה מצופה היטב בקורנפלור.
~ במחבת ווק לחמם 4 כפות שמן רגיל, לטגן ולהקפיץ את רצועות השייטל.
להוסיף 2 כפות שמן שומשום לערבב ולהסיר מהאש .להניח בצד
~ לחתוך פלפלים לרצועות ,פלפל צ'ילי לפרוס דק וגזר לחתוך למקלות בעובי בינוני
להוסיף אל אותה המחבת מעט שמן אם חסר ולהקפיץ את הפלפלים,הצ'ילי והגזר עד הזהבה.
~ להוסיף פנימה את רצועות השייטל .
~ להוסיף ולערבב פנימה את מרכיבי הרוטב ולטגן יחד עד לרוטב דביק.
~ להסיר מהאש ולעטר בשומשום
להגיש על אטריות נודלס או אורז לבן