זה צמחוני וטעים – קציצות עדשים כתומות
מאת – נועם זיגדון
המרכיבים-
1/2 ק"ג עדשים כתומות
1 בצל קצוץ מטוגן
2 בצלים גדולים מגורדים
3 שיני שום כתוש
1 כוס פירורי לחם
2 גזרים
פטרוזליה
3-5 ביצים
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כורכום
כמון
מלח
שמן
ההכנה –
לבשל את העדשים כ-20 דקות לשטוף ולסנן
לגרד בפומפיה את הבצל והגזר לסחוט טוב מנוזלים
להוסיף לעדשים
להוסיף את הפירורי לחם השום והביצים לתבל
להשאיר רבע שעה לספיגה
ליצור קציצות ולטגן בשמן משני צדדים
*לקציצות אפויות
רססו נייר אפיה בספריי שמן הניחו את הקציצות ותאפו ב-180° מעלות עד להזהבה
בהצלחה נועם זיגדון
2 תגובות
שלום נועם, האם ניתן להחליף את פרורי הלחם בקמח קוסמין ?
כן