עוגת גבינה בשכבות בצק פריך כמו של הסבתות
המתכון מאת – אתי בביליאן
המרכיבים-
הבצק-
350 גרם קמח תופח
150 גרם חמאה
1 סוכר וניל
2 חלמונים(לשמור חלבונים לעוגה)
150 גרם אבקת סוכר
גרדת לימון
כף שמנת חמוצה
לגבינה-
6 חלבונים
חצי כוס סוכר
4 חלמונים
500 גר' גבינה לבנה
שמנת חמוצה
4 כפות קמח תופח גדושות
ההכנה-
בקערה לשים את הקמח להוסיף את החמאה בטמפרטורת החדר רכה .
לערבב ולהוסיף את אבקת הסוכר אפיה סוכר וניל ולערבב מעט להוסיף את החלמונים ושוב לערבב גרדת לימון וכף שמנת .
וללוש ביד ואם הבצק יבש מעט אפשר להוסיף עוד קצת מהשמנת .
לאחד לכדור ולהכניס לשקית למקרר לחצי שעה.
הכנת הגבינה –
למיקסר להקציף 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף חזק
בקערה שניה לשים 4 חלמונים ,גבינה של 500 גרם ואת מה שנישאר מהשמנת החמוצה.
לערבב ולהוסיף חצי מהקצף לערבב מעט ולהוסיף 4 כפות קמח תופח לערבב ולהוסיף את שאר הקצף לערבב בעדינות ולשים בצד.
בתבנית פיירקס בינונית לשמן טוב בחמאה.
להוציא את הבצק מהמקרר ולקחת חצי מהבצק לפתוח מעט ולהניח בתבנית ועם הידיים לפתוח על כל התבנית .
לא עבה ועם מזלג לעשות חורים מעל הבצק.
להכניס את הבצק לתנור חם 180 מעלות לחצי אפיה .
להוציא ולשפוך את הגבינה מעל ואת יתרת הבצק לגרד מעל עם פומפייה עבה על הכול יפה.
להחזיר לתנור 170 מעלות עד לקבלת צבע שחום מעט ולבדוק שהעוגה מוכנה ולפזר מעל אבקת סוכר