עוגת גבינה קרה עם תותים.
מאת – אסת יצחקוב
המרכיבים-
לתחתית :
200 גרם ביסקוויטים או עוגיות פשוטות שיש בבית ניתן לערבב סוגים.
100 גרם חמאה מומסת.
למלית :
2 גבינה לבנה 5 או 9 אחוז.
2 שמנת מתוקה.
1 שקית ג׳לטין.
1 כוס סוכר.
לציפוי :
סלסלת תותים
ג׳לי אדום
ההכנה –
טוחנים או שוברים גס את הביסקוויטים בקערה מוסיפים את החמאה המומסת
ומערבבים מעבירים לתבנית משטחים
ומהדקים ואופים 15 דק על 180 מעלות שימו לב שלא ישרף.
מוצאים מהתנור מצננים.
בקערה נוספת מקציפים את השמנת המתוקה עם הכוס סוכר לקבלת קצפת יציבה ככל האפשר
בקערה נוספת שמים את הגבינה הלבנה
ובקערה קטנה שמים את הג׳לטין וכוס מים חמים מערבבים טוב ומכניסים למיקרוגל בפולסים של חצי דקה וערבוב עד שאין גושים בכלל.
מוסיפים את הג׳לטין המומס לקערה עם הגבינה מערבבים טוב ובזהירות ובקיפול מאחדים בין הקצפת לבין הגבינה מערבבים הכול יחד
מוזגים על הביסקוויטים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
כשהעוגה קרה ויציבה מניחים פרוסות תותים ובקערה מכינים את הג׳לי אינסטנט עם 2 כוסות מים רותחים מערבבים טוב ומהר שלא יהיו גושים ומיד שופכים על העוגה עם התותים המונחים עליה .
זהו משהו משהו בתאבון
2 תגובות
עוגת גבינה תותים יצאה אליפות אחת העוגות הכי טעימות שאכלתי
איזה יופי מעולה 1