לי יש חולשה לעוגות שמרים
וכשאני טועמת משהו שהוא טעים במיוחד אני תמיד מבקשת מתכון
אז הייתי במפגש משפחתי והגישו שם עוגת שמרים פרווה אחת הטעימות שטעמתי .
שאלתי מי הכין ואמרו לי שזו הרבנית רונית בראש .
למחרת היא ניגשה אלי ואמרה לי שאמרו לה שרציתי את המתכון,
היא נתנה לי באדיבות ואני נותנת לכם תכינו את העוגה הזו.
רכה טעימה וכזו שתמיד תרצו ליד התה או הקפה
הבצק הוא מתכון של מיקי שמו והמילוי של הרבנית רונית בראש.
תהנו
עוגת שמרים שוקולד המתכון של מיקי שמו שאני פשוט החלפתי חמאה במחמאה
מאת – איריס אלמקייס
המרכיבים-
1 קילו קמח
2 כפות שמרים
כוס סוכר
3 ביצים
מחמאה 200 גרם חתוכה לקוביות להוציא חצי שעה לפני הכנת הבצק
גרדת לימון מחצי לימון
כף וניל
כוס ורבע מים פושרים
קורט מלח
ההכנה-
להכניס למיקסר את הקמח השמרים הסוכר ולערבב להוסיף את הביצים והוניל
ולערבב דקה להוסיף את המים ולתת לישה של 2 דקות ואז להכניס בשלבים קוביה קוביה מהמחמאה
כול חצי דקה להוסיף קוביה לתת לישה טובה ואז להוסיף את המלח הלישה צריכה להיות כ10 דקות.
לשמן קערה ולהניח את הבצק לעטוף היטב ולמקרר ללילה .
בבוקר להוציא לחלק את הבצק ל 4 חלקים .
כל חלק למרוח מהמלית למרוח היטב ולא להתביש לשים המון .
לגלגל לגלילה למעוך את הגלילה ולחתוך לחצי ואז ליצור מין צמה להניח בתבנית איגליש קיק .
למרוח בביצה ולתת התפחה בן 35 דקות ל 40
חום התנור 170 מעלות – לאפות 30-40 דקות.
להוציא להבריש מעל את הסירופ סוכר
המילוי- אפשר ממרח שוקולד או שתכינו
כוס קקאו
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
כוס מים
ביצה
1 אינסטנט פודינג שוקולד
לערבב היטב עד שהמצרכים מתערבבים לתערובת חלקה.
הסירופ
כוס מים 3/4 כוס סוכר מעט וניל וכף מיץ מלימון סחוט לערבב היטב לתת רתיחה של 2 דקות ולכבות לתת להתקרר
הערות
אני הכפלתי כמויות במילוי
כשמורחים תמרחו הרבה מהמילוי
את הסירופ למרוח אך שהעוגות יוצאות מהתנור
שהעוגות יוצאות לעטוף אותן בניילון נצמד ניתן להקפיא את העוגות.