עוגת שוקולד גבוהה בסיר של ג'חנון

Miri Tzimhi
טורט שוקולד 12 ס"מ גובה. מה דעתכן?
תבנית קוטר 20 אני עושה בסיר ג'חנון מרופד בתחתית נייר אפיה.
-ממליצה לכולן
מאת – Miri Tzimhi
המרכיבים-
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
כפית תמצית וניל
100 גרם שוקולד מריר
1 כוס שמן
3 כפות קקאו
3 כוסות קמח תופח
1 כפית סודה לשתיה
1.5 כוסות מים חמים
ההכנה –
ממיסים שוקולד בבן מארי או במיקרו.
מקציפים את הביצים (אין צורך להפריד) עם סוכר בהדרגה כ 7 דקות עד שמקבלים תערובת תפוחה ובהירה.
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שוקולד מומס לאחר שהצטנן מעט.
מוסיפים בזרם דק שמן, תמצית וניל, מים חמים.
מנפים את הקמח, קקאו ואבקת סודה לשתיה. מערבבים היטב ומוסיפים בסוף לבלילה.
מערבבים מעט עם המיקסר והשאר עם מרית.
אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כשעה ורבע – מאוד תלוי בתנור של כל אחת.
בודקים עם השיפוד שייצא יבש.
טיפ אישי – אני מכסה עם נייר כסף כדי לא לקחת סיכון שתישרף למעלה או תתפוצץ.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *