פשטידת ברוקולי ובטטה..
מאת – דליה בן חמו
מומלץ כארוחה קלילה…
למתכון הכי פשוט..
פשטידת ברוקולי ובטטה
אפשר להכין גם בפסח
תבנית מרובעת 20/25
המרכיבים–
2 בטטות חתוכות לעיגולים
פרחי ברוקולי קפוא או טרי..להרתיח כמה דקות במים ומלח
בצל גדול מטוגן ברבע כוס שמן
3-4 ביצים
1 כף קמח גדושה ..אפשרי גם כוסמין יוצא נפלא / קמח מצה / קמח ללא גלוטן
כפית אבקת אפיה
מלח, פלפל שחור,
מעט מרק עוף פרווה/ מרק בצל ..לא חייב
איך מכינים-
בתבנית משומנת היטב מניחים את הברוקולי והבטטה…בצורה חופשית
מערבבים כל שאר המרכיבים לבלילה חלקה .
מעל הירקות שבתבנית שופכים את הבלילה..מזלפים מעט שמן זית מעל..ונותנים ניעור קל
ואופים עד להשחמה…
הערה : כמות הביצים משתנה בהתאם לכמות הירקות…אפשר לגוון ולהוסיף כרוב קצוץ דק..גזר…כיד הדימיון..
בתאבון.