לחמניות של פסח מקמח מצה
הכי טעימות שיש
הכינה סופיה אביטל
המתכון עפ"י מלי מאירוב
המרכיבים –
2 כוסות מים
חצי כוס שמן
כפית סוכר
כפית מלח
2 כוסות קמח מצה
חצי כפית אבקת אפייה כשל"פ
6 ביצים
ההכנה –
לחמם בסיר מים עם שמן מלח וסוכר
כשזה רותח להוסיף קמח .
לערבב במהירות ולהוריד מהגז.
לקרר קצת ולהוסיף ביצים אחת אחרי השניה .
לערבב תוך כדי. טוב טוב.
לשים כדורים על ניר אפיה בעזרת ידיים רטובות.
לחרוץ למעלה .
טיפ – לא לפתוח את התנור בזמן האפייה ,
לאפות 200 מעלות 20 דקות
אחר כך להנמיך ל 180 לעוד בערך 25 דקות.
לבדוק לחמניה אחת אם אפוי טוב .
לא להוציא ישר מהתנור .