פשטידת מעקודה מסורת בחגים ובפסח במיוחד
מאת – איטל איטלי
המרכיבים – 6 תפו"א בינוני מבושלים
2 גזרים מבושלים חתוכים לקוביות
כוס וחצי אפונה משקית קפוא, או קופסת שימורים
7 ביצים טרופות
כוס קמח/ מצה
תבנית nonstick (לא נדבקת) או סיר שלא נדבק קטן ,קוטר 20-22
מלח פלפל שחור כורכום אבקת מרק עוף
ההכנה-
את התפוא מבשלים ואת הגזרים מקררים ומכניסים למנוחה ללילה במקרר או כמה שעות.
לאחר לילה מרסקים את תפוא ואת הגזר חותכים לקוביות
שמים בקערה מוסיפים את האפונה הביצים הקמח/מצה התבלינים מערבבים היטב
לוקחים את התבנית משמנים טוב טוב,יוצקים לתוכה את הבלילה מכניסים לתנור 180 מעלות בין 45-60 דק כל תנור הוא שונה
מקררים 10 דק ואז הופכים
2 תגובות
כתוב בטעות להוסיף קמח,
קמח פסח