מעקודה לפסח הפשטידה הכי טעימה של הסבתות

איטל איטלי

 

פשטידת מעקודה מסורת בחגים ובפסח במיוחד 

מאת – איטל איטלי 

המרכיבים –    6 תפו"א בינוני מבושלים 

2 גזרים מבושלים חתוכים לקוביות 

כוס וחצי אפונה משקית קפוא, או קופסת שימורים 

7 ביצים טרופות 

כוס קמח/ מצה 

תבנית nonstick (לא נדבקת) או סיר שלא נדבק קטן ,קוטר 20-22 

מלח פלפל שחור כורכום אבקת מרק עוף 

ההכנה- 

את התפוא מבשלים ואת הגזרים מקררים ומכניסים למנוחה ללילה במקרר או כמה שעות. 

לאחר לילה מרסקים את תפוא ואת הגזר חותכים לקוביות 

שמים בקערה מוסיפים את האפונה הביצים הקמח/מצה התבלינים מערבבים היטב 

לוקחים את התבנית משמנים טוב טוב,יוצקים לתוכה את הבלילה מכניסים לתנור 180 מעלות בין 45-60 דק כל תנור הוא שונה 

מקררים 10 דק ואז הופכים 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *