טיול לגרמניה – מתכון לשפצלה עם בצל וטימין ונקניקיות פרנקפורטר

אךךךךךךך כמה שאני אוהב שפצלה ונקניקיות, וזה כל-כך פשוט!

 

המצרכים :

בצל לבן בינוני
טימין (טרי או יבש)

נקניקיות פרנקפורטר או בראטוורסט לבחירתכם
(אני משתמש בנקניקיות בראטוורסט הכשרות של ביירן מרקט)

לשפצלה : 
2 וחצי כוסות קמח
4 ביצים
מלח לפי טעם
כוס מים בצד לקביעת מרקם הבלילה

ההכנה :

קודם כל, תכינו סיר מים על האש, ותרתיחו את המים עם כף מלח.
נכין את הבלילה –
בקערה עמוקה נכניס את הקמח, ועליו נשפוך את הביצים, נתחיל לערבב, ונוסיף מים עד שנגיע למרקם דומה לפנקייק אבל מעט יותר סמיך.
ניקח פומפיה הפוכה או כף מחוררת ונמקם מעל הסיר מים הרותח, ולאט לאט נעביר דרך החורים את הבלילה ככה שהבצקניות נוצרות ישירות בתוך המים.
בישול של 2-3 דקות ואפשר להוציא למסננת, תשמרו מעט ממי הבישול להמשך.
השפצלה מוכן!

חממו מחבת, תקצצו את הבצל מה שיותר קטן ותטגנו במעט שמן יחד עם מעט טימין מלח ופלפל, כשהבצל מגיע למצב שקוף(לא מקורמל, שקוף!) ניתן להכניס את השפצלה ולערבב טוב.

לסיום, הכניסו את נקניקיות האמולסיה שבחרתם למים רותחים, ובשלו אותם כמה דק' רק שיהיו חמות, תוציאו, תחרצו אותן וישר לצריבה למחבת חמה.
תמקמו אותם מעל השפצלה, וקדימה לטרוף!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *