קציצות עוף וכרובית – סיר פצצה של הסבתות .
אי אפשר לעמוד בפניו
מירי טובול
הכינה עפ"י מתכון של סיוון
המרכיבים-
חצי קילו עוף טחון
בצל מגורד
כחצי צרור קצוץ מכל אחד –
פטרוזיליה
כוסברה
קישוא מגורד
ביצה
3 כפות פירורי לחם /קמח מצה
2 שיני שום כתוש
מלח
פלפל שחור
כורכום
כמון
ראס אל חנות
חצי כרובית בערך
לרוטב-
בצל קצוץ
5 שיני שום חתוכות
פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
תבלינים –
כורכום
משייה קצת
כף מרק בצל
כפית מרק עוף
3 גרגירי פלפל אנגלי
ראס אל חנות מעט
ההכנה –
לבשל פרחי כרובית במים עם קצת מלח וחומץ 10 דקות ולסנן.
לערבב מרכיבי הקציצות ולטגן קציצות משני הצדדים.
להכין את הרוטב לטגן בצל עם שום ותבלינים .
להוסיף מים וירק.
לאחר שרותח להוסיף קציצות.
ופרחי הכרובית .
לבשל 40 דקות או שעה עד שהרוטב מצטמצם.