צלי בקר שמתפרק לתוך עצמו מרוב רכות -המנה של החג בואו לגלות את הסוד

Yagudaev Yosi Linoy
מתכון לצלי כתף בתנור  שיוצא וואו אין דברים כאלה
אז איך להכין צלי כתף לחג ?
מאת –  Yagudaev Yosi Linoy
המרכיבים-
צלי כתף 2 קילו
מרינדה –
2 כפות חרדל
אבקת צלי (2 כפות מרק בצל)
שמן זית
2 כפות רוטב ברביקיו או רוטב סויה
כוס סילאן-(אפשר גם חצי כוס)
4 שיני שום
כפית פפריקה
מלח
פלפל שחור גרוס כפית
ההכנה –
בקערה לשים כל מרכיבים המרינדה .
לערבב טוב טוב
להניח במרינדה את הצלי כתף ( אני שמתי לילה שלם להיות במרינדה ) .

לוקחים נייר אפייה מניחים , את גוש הבשר במרכז .

מוסיפים מלמעלה עוד מהמרינדה וסוגרים עם נייר אפייה כמו של סוכרייה בצדדים ממש עוטפים טוב טוב ( אני שמתי 3 שקיות של נייר אפייה שיהיה לו חום כפול )

ואז לקחת נייר כסף ולעטוף מלמעלה כמו להדק חזק- זה החלק הכי חשוב בכל העשייה של הבשר !!! והסוד לרכות שאחרי הבישול.

מחממים תנור ל 180 מעלות .
מניחים את הבשר בתבנית עם מים ל-  5 שעות אפייה.
אני אישית השארתי בתנור על חום נמוך עד הארוחה זה אומר שאחרי 5 שעות מורידים חום ל 120 לפחות ונותנת לו להיות ככה עד הארוחה .
ומי שרוצה תוספת ליד- לא בתבנית של הבשר
הכנתי לחוד
לקחתי תפוחי אדמה קטנים בישלתי במים לריכוך ואז הנחתי בתבנית ורוטב של ..
שמן זית
טימין
מלח גס
פלפל
5 שיני שום כתושות
כורכום
חג שמח ובתאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *