איך להכין מופלטה למימונה שיוצאת מושלמת

איילה מרציאנו

מתכון למופלטה למימונה

המתכון שלי למופלטה,

מאת איילה מרציאנו מלול

תודה על שיתוף המתכון

המרכיבים-

קילו קמח

כף שמרים ,

3 כפות סוכר ,

כפית מלח,

רבע כוס שמן,

ובין 2 וחצי ל3 כוסות מים פושרים ,

ההכנה –

לנפות את הקמח לקערה עמוקה, להוסיף שמרים סוכר ומלח ולערבב היטב ,

ליצור גומה במרכז הקערה ולהוסיף את השמן ,

להוסיף מים 2 וחצי כוסות , ולעבד היטב ,

אם הבצק יבש להוסיף עוד חצי כוס מים לעבד עד לקבלת בצק רך וגמיש,

לשמן אותו מעט בספריי שמן,

או למי שאין ספריי אפשר פשוט עם היידים לשמן את הבצק,

לסגור עם שקית ניילון, ולשים במקום חמים חצי שעה ,

לאחר חצי שעה לייצור כדורים בין 35-40 ,

לשים בתבנית על נייר אפייה משומן ,

ומעל כל כדור לשפוך מעט שמן,

לחמם מחבט מטפלון שלא נידבק , או מולטי שף כפי שאני עושה,

לפתוח כל כדור על השיש בעזרת שתי היידים,

למתחילות אני ממליצה לפתוח עם מערוך,

לטגן את הראשון, ומייד לפתוח את השני, שהופכים את הראשונה,

מעליה מניחים את השנייה ואז מתחילים לפתוח את השלישית,

הופכים ושמים עוד אחד , עד שנהייה לכם ערימה ,

להניח בצלחת , ולהמשיך עד גמר הבצק,

למרוח חמאה ודבש ולגלגל,

תרבחו ותיסעדו , כל עם ישראל ,

אמן ובהצלחה לכולכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *