חלות מקמח כוסמין
מאת – דבורה אוזנה
המרכיבים-
1ק"ג קמח כוסמין לבן – אפשר לערבב חצי לבן חצי מלא
2 כפות שמרים שמרים יבשים/או קובית שמרים טריים
4 כפות דבש /כפות סוכר
1 כף מלח
2 וחצי כוסות מים
חצי כוס שמן קנולה
ההכנה-
הכניסי את קמח הכוסמין לקערת המיקסר, צרי גומה באמצע הקערה,
שימי בתוך הגומה את השמרים, כף סוכר וחצי כוס מים פושרים, השמרים יתחילו לתסוס,
זה הזמן להוסיף לגומה את הדבש או הסוכר ואת השמן, ולהתחיל ללוש.
הוסיפי בהדרגה את הקמח והמים הפושרים תוך לישה במהירות בינונית.
המשיכי ללוש כחמש דקות, ניתן ללוש גם בידיים.
פזרי מעט קמח על הבצק כסי אותו במגבת ובשקית פלסטיק, ותני לו לתפוח לפחות למשך שעה,
עד שהוא מכפיל את נפחו. , חלקי את הבצק ל-2 חלקים,
לחלות גדולות.
מכל 4 רצועות יוצרים חלת שיבולים.
מרחי ביצה טרופה על החלות, פזרי שומשום, ותני לחלות לתפוח מעט. הכניסי לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה,
בדקי את החלות כעבור חצי שעה. כשהן נראות לך מוכנות, הוציאי וצנני מעט,
הוציאי את החלות מהתבנית ושימי אותן על רשת – וצנני אותן על הרשת.
החלות נוטות להזיע כשהן יוצאות מהתנור , ולכן חשוב לצנן אותן על הרשת.
החלות מצוינות בהקפאה