קוביות גבינה פירורים אפויה
הביס שמזכיר את בית סבתא – קוביות גבינה ופירורים
עוגת גבינה אפויה
לתבנית חד פעמית מלבנית הבינונית.
מאת – חני קונאשוילי
המרכיבים-
לבצק:
500 גרם קמח
230 גרם חמאה
120 גרם סוכר
2 ביצים
אבקת אפייה
חצי כפית מלח
לגבינה:
600 גרם גבינת טוורוג/כנען/טוב טעם
200 גרם סוכר
2 ביצים L
שמנת חמוצה 3 כפות
1סוכר וניל
חצי כפית מלח
ההכנה –
הכנת הבצק – לערבב עם הידיים קמח חמאה וסוכר ביחד עד לקבלת פירורים.
להפריש בצד כשליש
(לפיזור מעל העוגה).
להוסיף 2 ביצים
אבקת אפיה
חצי כפית מלח
ללוש עד לבצק חלק.
לשים נייר אפיה לשטח את הבצק על הנייר.
לגבינה:
600 גרם גבינת טוברוג/כנען/טוב טעם
200 גרם סוכר
2 ביצים L
שמנת חמוצה 3 כפות
1סוכר וניל
קורט מלח
לערבב היטב ביחד.
לשפוך מעל הבצק.
לפזר את פירורי הבצק ששמנו בצד.
לאפת ב 170 מעלות
כשעה.
לקרר לפני חיתוך.
לפדר באבקת סוכר.
בהצלחה חני