מתכון מפרום מבית סבתא
המרכיבים –
4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים ל 3
חצי קילו בשר טחון
בצל קצוץ דק
חופן פטרוזליה קצוצה
כפית תבלין בהרט למפרום
קינמון קצת
מלח ופלפל שחור,
ביצה
כף פירורי לחם
להכין קערת קמח
וקערת ביצים לטרוף 3 ביצים עם רבע כוס מים וכך רסק
לרוטב –
בצל
רסק
2 עגבניות
גזר
סלרי ענפים
תבלינים
ההכנה –
נערבב את מרכיבי מילוי הבשר לתערובת חלקה .
לחתוך כל חלק של התפוח לחצי לא עד הסוף.
לשים מילוי בחתך.
ככה כל תפוחי האדמה .אפשר גם חציל .
נטבול בקמח ובתערובת ביצים.נטגן בשמן עמוק משני הצדדים ונוציא לנייר סופג.
הכנת הרוטב –
נטגן בצל עד להשחמה,נוסיף סלרי ,פרוסות גזר,או דלעת עגבניות חתוכות לריבועים,2 כפות רסק עגבניות,כף פפריקה מתוקה, כפית בהרט,פלפל שחור,מלח .
נוסיף מים רותחים.
כאשר הרוטב רותח , נוסיף המפרום המטוגן .
נבשל אש נמוכה מכוסה שעה וחצי.
בתאבון
מוגש עם קוסקוס