שבועות בפתח – תשמרו מתכון ללזניה מפוארת

 

Shiri Mazal Marhiv

טוב אז תכף שבועות…. ולמה שלא תעשו סייב למתכון ללזניה המושלמת הזו
שאפילו לא זקוקה לפילטר מרוב שהיא מעלפת ביופייה

מתכון  מאת –Shiri Mazal Marhiv

המרכיבים-

לרוטב העגבניות :
בצל
3 שיני שום
4 עגבניות
פחית שימורי עגבניות קצוצות דק
מלח
פלפל שחור
אורגנו
זעתר מעט סוכר
מעט פפריקה
לגבינות-
2 קוטג
רבע כוס שמנת מתוקה
חצי כוס בולגרית מפוררת
ביצה
מלח
פלפל אורגנו
500 גר' גבינה צהובה מגורדת
בזיליקום טרי

שבועות בפתח – תשמרו מתכון ללזניה מפוארת

ההכנה –
רוטב –
לקצוץ בצל קטן דק ולאדות עד השקפה . להוסיף 3 שיני שום קצוצות ולהמשיך לאדות עוד 2 דקות.
להוסיף 4 עגבניות בשלות חתוכות ולאדות כרבע שעה
להוסיף פחית שימורי עגבניות קצוצות דק
ולתיבול : מלח, פלפל, אורגנו , זעתר , מעט סוכר , פפריקה מתוקה .
לבשל עד שהעגבניות מתרככות . לטחון הכל בבלנדר מוט ולשים בצד להתקררות.
בלילת גבינות :
לערבב בקערה –
2 גביעי קוטג (או 1 קוטג ו1 גבינה לבנה)
רבע כוס שמנת לבישול/מתוקה
4 כפות גבינה בולגרית מפוררת
1 ביצה
מלח פלפל ומעט אורגנו
לשים בצד:
להכין 500 גרם גבינה צהובה מגוררת לפיזור בין השכבות ובשכבה העליונה.
עלי בזיליקום טריים.
לשמן תבנית מלבנית ולהניח דפי לזניה בתחתית .
אין צורך לבשל את הדפים מראש.
מעל דפי הלזניה להניח שכבה מתערובת הגבינות ומעליה שכבה מתערובת רוטב העגבניות.
לפזר את הרוטב ולמרוח אותו כך שיתמזג מעט עם הרוטב הלבן אך לא יתערבב לגמרי.
לפזר גבינה צהובה מגורדת ועליה להניח מעלי הבזיליקום.
מעל להניח שוב שכבת דפי לזניה , וחוזר חלילה. כשנגמר הרוטב בשתי הקערות ,
לפזר מלמעלה הרבהההה גבינה צהובה מגורדת ועלי בזיליקום טריים.
לכסות בנייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כחצי שעה.
להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד כחצי שעה או עד שרואים שהדפים התרוממו מעט.
בתיאבון .❤

המתכונים לשבועות 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *