קנלוני תרד וגבינות – שבועות כבר מגיע


ריקי כהן

 

מנה מעולה , מעלה לכם 2 אפשרויות
🔥🔥
קנלוני קנוי או קרפים מלוחים 😋😉
מתכון:
**קנלוני תרד וריקוטה ברוטב עגבניות ומסקרפונה**

מאת ריקי כהן

המרכיבים

ל-6-8 מנות:
1 חבילה גלילי קנלוני
50 גרם חמאה
מעט שמן זית
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
250 גרם עלי תרד
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אגוז מוסקט
חבילה גבינת ריקוטה( 250 גרם)
150 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת
* אפשר גם לשים גבינה בולגרית
לרוטב:
1 בצל מגורר בפומפייה
חצי כוס יין לבן יבש
3 כפות גדושות גבינת מסקרפונה
2 עגבניות מקולפות מגוררות בפומפייה
מלח ופלפל שחור טחון טרי

ההכנה-
ממיסים במחבת חמאה ומעט שמן. מוסיפים בצל ושום ומאדים מס' דקות, עד שהם מתרככים. מגבירים את הלהבה, וכשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים תרד ותבלינים. מאדים 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב. מורידים מהאש. מוסיפים גבינות (שומרים 2-3 כפות גבינת מוצרלה לאפייה) מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
ממלאים את הקנלוני בעזרת כפית ארוכה או שק זילוף. מניחים את הקנלוני בתבנית משומנת.
*מכינים את הרוטב: מאדים במחבת בצל מגורר עם יין ,מצמצמים עד שנשארת כמות קטנה של נוזל. מוסיפים מסקרפונה, מערבבים עד להמסה ומוסיפים עגבניות. טועמים ומתבלים במלח ופלפל. יוצקים את הרוטב על הקנלוני שבתבנית. מפזרים את המוצרלה ששמרנו ומכסים את התבנית ברדיד אלומיניום. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ב 180 מעלות, עד שהקנלוני רכים. מורידים את הכיסוי ומשחימים עוד 5 דקות.

**אפשרות עם קרפים**
במקום קנלוני מוכן, אפשר להכין קרפים:
לקרפים אני מעדיפה רוטב עגבניות רגיל. אפשר גם להשאיר בלי רוטב, רק לשים גבינה מגוררת ולאפות.

מתכון בסיסי לקרפים:
4\3 כוס קמח
4 עד 5 ביצים
רבע ליטר חלב
כפית מלח
אפשרות: להוסיף עשבי תיבול מיובשים, פטרוזיליה קצוצה קטן
אופן ההכנה:
את כל החומרים טורפים במטרפה ידנית היטב שלא יהיו גושים לתערובת די נוזלית, במחבת טפלון (לשמן במברשת עם מעט שמן) שופכים מעט מהתערובת, אני שמה בקנקן מדידה עם פייה וככה קל לשפוך , מסובבים את המחבת לפיזור אחיד ודק ומטגנים כ 2 עד 3 דקות מכל צד ומוציאים לצלחת.
הרכבה:
על כל קרפ מורחים בנדיבות מתערובת התרד (מהמתכון של הקנלוני) מגלגלים. אם הקרפים גדולים לחצות אותם לשניים.
להניח בתבנית בשכבה אחת, לשפוך מעל רוטב עגבניות, לפזר גבינה מגוררת ולאפות בתנור כ 20 דקות עד שהגבינה נמסה ומשחימה מעט.

ריקי כהן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *