מתכון לקציצות עם שעועית ותפוחי אדמה.
מאת- Hagit Hogi
המרכיבים-
חצי קילו בשר טחון,
בצל
תפוח אדמה
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
ביצה
3 שיני שום
מלח
פלפל מרק עוף
כמון
כורכום
פפריקה
ראס אל חנות
מעט אגוז מוסקט
לא חייבים את כל התבלינים לפי טעם
רבע כוס מי סודה
לציר-
2 בצלים
4 שיני שום
פפריקה
כורכום
כפית חוויאג
כמון
מלח
פלפל
סילאן 2 כפות
תפוחי אדמה 3-4
2 כוסות שעועית קפואה
ההכנה –
במעבד מזון או בפומפיה לגרד בצל שלם אחד, תפוח אדמה קטן, לקצוץ חצי צרור כוסברה, חצי צרור פטרוזיליה,
להוסיף ביצה אחת, 3 שיני שום כתושות, כף מרק עוף, מלח ופלפל שחור,
כפית כמון, כפית כורכום, כף פפריקה, ראס אל חנות בערך כפית
או תבלין לקציצות, מעט אגוז מוסקט – אני שמה חצי כפית(לא לוותר – נותן טעם נהדר),
רבע כוס מי סודה רגילה! בכוס חד פעמית שתיה קרה.
לערבב היטב הכל ולשים במקרר לשעה לספיגת טעמים.
בסיר סוטאג' נמוך שמן ולאדות 2 בצלים קצוצים או פרוסות מה שרוצים.
להשחים הבצלים ולהוסיף 4 שיני שום קצוצות,
כף פפריקה, כפית כורכום, כפית חוואיג' למרק (מוסיף המון טעם), כפית כמון, כף מרק עוף, מלח פלפל, סיבוב סילאן על הכל. להזהר לא לשרוף התבלינים.
בשלב זה להוסיף תפוחי אדמה לערבב ולהוסיף את השעועית.
למלא מים בסיר אבל לא המון, אנו רוצים רוטב דבשי ולא מיימי.
לבשל עם מכסה סגור על אש נמוכה בערך 20 דקות.
לאחר עשרים דקות של בישול אני מעגלת את הקציצות ומוסיפה לסיר ומנערת הסיר בעדינות.
לא לערבב. רק לנער. ממשיכה לבשל עם מכסה סגור על אש נמוכה בערך שעה.
אחרי שעה פותחת מכסה ומצמצמת את התבשיל כך שישאר רוטב דבשי.
ניתן לעשות את אותו הדבר גם עם אפונה ואז מומלץ להוסיף גבעולי סלרי חתוכים נותן המון טעם.
הקציצות יוצאות רכות והתבשיל עצמו טעים ממש. מומלץ להגיש עם אורז לבן. בהצלחה