בורקס מים עם טריק גאוני שמכינים מבצק פילו
גרסה מהירה פשוטה וטעימה בטירוף
הכינה –Sima Benaim
תמונה באדיבות מלכה כהן
המרכיבים-
מכינים בקערה –
3 ביצים
כוס חלב
3/4 כוס מים
חצי כוס שמן
50 גר חמאה מומסת
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית סוכר
מלית –
150 גר' גבינה בולגרית/צפתית
250 גר' או טוב טעם או ריקוטה או קוטג'
150 גר' מוצרלה מגורדת פלפל שחור
2 חבילות כ- 500 גרם תרד טרי קצוץ.
חבילה עלי פילו 500 גר' מופשרת
ההכנה –
משמנים 2 עלים שמים בתבנית משומנת בחמאה לפזר מעל 2 כפות מהנוזלים
טובלים עלים אחד אחד בנוזלים ומסדרים מעל בצורה מרושלת וככה מכינים שתי שכבות
מהמלית בין שכבות העלים הרטובים.
מעל מסדרים עלים טבולים בנוזל .
חותכים לקוביות ושופכים את הרוטב מעל מכניסים למקרר שעה שיספוג נוזלים
180 מעלות 50 דקות נטרפת בדקה