המתכון לכל סוגי הקישים
מאת – דניאלה זבולון
או שתקנו בצק מלוח
או שתכינו לבד
לבסיס-
המרכיבים-
2 כוסות קמח
150 גר חמאה
1ביצה
כף סוכר
כפית מלח
2 כפות מים קרים
מלית –
2 בצלים מטוגנים
קוטג'
חצי גבינת שמנת או טוב טעם//גינה לבנה
2 ביצים
1 שמנת מתוקה או שמנת לבישול
רבע כוס גבינה צהובה או כל גבינה קשה אחרת
פטריות או כל ירק אחר
ברוקולי אפשר גם תרד
ההכנה –
בצק –
לערבב הכל עד לאיחוד לרדד לתבנית ולכסות ולשים במקרר לשעה.
מלית:
לטגן 2 בצלים ו סלסלת פטריות(אם עושים קיש פטריות(אפשר ברוקולי מבושל או כרובית או בטטה מה שרוצים)
להוסיף הגבינות- אפשר גם גבינות שיש במקרר כל מיני .
בנפרד לטרוף 2 ביצים ,שמנת מתוקה או לבישול ולהוסיף לתערובת.
לשפוך את התכולה פנימה מעל הבצק ולאפות ב 170 מעלות עד שאפוי
כשעה.או 3/4 שעה.