מוקפץ עם ערמונים
מאת – אילנית בניזרי
המרכיבים-
חצי קילו חזה עוף פרוס לרצועות דקות
1 בצל סגול או רגיל פרוס לרצועות
2 שיני שום כתוש
4 גזרים לרצועות דקות
רבע כרוב לבן לרצועות
4 ענפי סלרי לרצועות כולל עלים
פלפל חריף אדום לרצועות ללא גרעינים
גמבה אדומה וגמבה צהובה לרצועות
2 שקיות ערמונים בואקום
פטריות חתוכות או שימורים או טרי
סילאן
צ'ילי
פפריקה
מלח
לפל שחור
סויה
נודלס מבושל
ההכנה –
בסיר שטוח נטגן בצל עם 3 כפות שמן עד להזהבה ,
נוסיף לטיגון קצר את השום הכתוש
2 כפות סילאן ,נוסיף את החזה עוף וכפית תבלין צ'ילי או פפריקה
ולהקפיץ את החזה עוף עד לשינוי צבע.
להוסיף את הפטריות והערמונים ולהקפיץ דקה ,
נפזר מלח ופלפל שחור גרוס ,נוסיף את שאר הירקות נקפיץ
נכסה את הסיר עד לריכוך הירקות ,נוסיף שוב פלפל שחור גרוס,
2 כפות רוטב סויה את הנודלס (שהורתח בנפרד וסונן) המבושל
נערבב היטב
ושומשום לקישוט נבשל לעוד 5 דקות לספיגת טעמים ,
בישול כללי בערך חצי שעה.