מאפה תפוחי אדמה וקציצות
המתכון מאת – אריאלה גולדמן
סידרתי לכם ארוחה לשבת – מאפה קציצות עם תפוחי אדמה פצצה של טעמים בתבנית אחת
▪︎ תבנית פיירקס- גודל לבחירתכן 26-28
המרכיבים-
3-4 תפוחי אדמה
3 עגבניות בערך
פלפל ירוק חריף
לקציצות-
חצי קילו בשר טחון
בצל
2 שיני שום
חצי צרור כוסברה
ביצה
חופן פירורי לחם
4 כפות מי סודה
מלח
פלפל שחור
כפית ראס אל חנות
רוטב-
שמן
3 כפות רסק
כפית פפריקה
פלפל שחור
מלח
כוס ורבע מים
ההכנה-
– לפרוס תפוחי אדמה לעיגולים בעובי בינוני ולבשל במים רותחים עם מעט מלח כ 25 דקות. לסנן.
– לפרוס עגבניות לעיגולים
– לחתוך לרצועות גסות פלפל ירוק טרי חריף
הכנת כדורי הבשר-
– לערבב יחד בקערה:
חצי קג בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
חצי צרור כוסברה קצוצה דק
1 ביצה
חופן פירורי לחם
4 כפות מי סודה תוססים
מלח,פלפל שחור גרוס,מעט תבלין ראס אל חנות
– ליצור קציצות ולפחוס מעט עם כף היד
– לסדר בתבנית בצורה מעגלית, תפוח אדמה ,קציצה וכן הלאה
– לפזר פרוסות עגבניה ופלפל ירוק טרי חריף בתבנית.
– להזליף שמן מעל המאפה
– בקערית לערבב 3 כפות רסק עגבניות,כפית גדושה פפריקה,פלפל,מלח וכוס ורבע מים ולמזוג על המאפה.
– לכסות התבנית ברדיד אלומיניום ולהכניס לתנור 190 מעלות- תוכנית אפייה רגילה לשעה.
– להסיר את הרדיד ולאפות עד הזהבה