לחם בית קריספי / דיקלה מרציאנו
המרכיבים-
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
כף מלח
רבע כוס שמן זית
3-4 כוסות מים
ההכנה –
את כל המרכיבים לשים במיקסר עם וו לישה חוץ מהמלח
לשים כ 7 דקות
ואז מוסיפים את המלח לעוד כמה דקות
הבצק צריך להיות רך אבל לא דביק
לשמן בשמן זית נוסף ולהתפיח שעה.
אחרי התפחה ראשונה
לחלק את הבצק ל 10 כדורים (אפשר לשקול)
כל כדור לכדרר ולמעוך את הקצוות וליצור את הצורה שרואים בתמונה.
אחרי שכל הלחמים מעוצבים
שמים קערת מים
ובקערה שניה שומשום עם קצח ושומשום שחור
טובלים את הלחמניות במים.
ואז לקערת השומשום
ומעבירים לניר אפיה לתבנית תנור.
אחרי השלב הזה חורצים 2 חריצים עם סכין חדה מאוד
עוד התפחה קטנה של חצי שעה
ולתנור 200 מעלות בערך לחצי שעה
הלחם מוכן כשהוא קשה כשמקישים עליו!
בהצלחה רבה!!