גלידת ג׳לאטו ונילל עם צימוקים ורום
בהכנה ביתית
מאת – avishag azuelos mofaz
המרכיבים –
2 שמנת מתוקה להקצפה 500 מל
1/2 צנצנת של חלב מרוכז 200 גר
כף תמצית רום טובה
חצי כוס צימוקים בהירים
ההכנה-
להקציף את השמנת והחלב מרוכז לקציפה יציבה
אם רוצים מתוק יותר ניתן להוסיף מהחלב מרוכז
להוסיף את הרום והצימוקים
למזוג לתבנית אטומה ולהקפיא
למי שיש מכונת גלידה להמשיך לערבל במכונה עוד זמן ואז להקפיא
זו אפשרות לא חובה
יוצא נהדר בכל מקרה.
הערה; על בסיס זה ניתן להכין גלידות נוספות
כגון:
*גלידת פיסטוק
להוסיף תמצית פיסטוק
צבע מאכל ירוק ופיסטוק קלוי
*גלידת וניל פקאן
תוספת תמצית וניל ושברי אגוזי פקאן
וכו'