קציצות מפרום של אילנית המלכה
הכנתי ברוטב צהוב וזה טעים ברמות!
מאת – Avital Chemla Yossef
המרכיבים-
חצי קילו בשר טחון
בצל מגורד
פטרוזיליה קצוצה דק
מלח
פלפל
בהרט של המפרום
סלרי קצוץ
ביצה
2 כפות פירורי לחם/קמח מצה
קמח בקערה /קמח לפסח
ביצה טרופה עם כפית רסק ו2 כפות מים.
לרוטב-
בצל קצוץ
שיני שום כתוש
כף כורכום
כפית כמון
כפית מרק עוף
מלח
פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה
סלרי קצוץ
ההכנה –
נערבב כל תערובת הקציצות .
נטבול בקמח ובתערובת הביצה ונטגן משני הצדדים.
הכנת הרוטב – נטגן בצל
ושום
נוסיף ירק ותבלינים – כורכום
כמון
נסדר את הקציצות ונערבב 2 כוסות מים רותחים עם כף מרק עוף
מלח
פלפל נשפוך מעל .
לרוטב אפשר להוסיף קוביות תפוחי אדמה , פול או אפונה ירוקה.
נבשל עד לצמצום הרוטב.
40 דקות .אש נמוכה.