עוגת שמרים פרג הונגרית
מאת זהבה לובל
המרכיבים –
לבצק –
שלוש וחצי כוסות קמח
חמש כפות סוכר
רבע כוס שמן
ביצה אחת
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים
50 גר' חמאה
מילוי –
שתי כוסות פרג טחון וטרי
כוס חלב
כפית קינמון
2 כפות יין אדום מתוק
3/4 כוס אבקת שקדים
גרדת לימון
שתי כפות חמאה
3/4 כוס סוכר
תמצית וניל
ההכנה –
מילוי –
לבשל על אש נמוכה נבשל הכל יחד כ 20 דקות ולקרר.
הכנת בצק –
במיקסר נשים כל המרכיבים לישה איטית 10 דקות.
נתפיח שעה .
נחלק בצק ל-2
נרדד מלבן גדול
נמרח חצי מהמילית.
נגלגל ככרוכית.
נשים בתבנית אינגליש גדולה.
נתפיח חצי שעה
נמרח ביצה .
אפיה בחום 180 20 דקות
אחר כך להוריד ל150 לעוד 20 דקות