קציצות בשר ברוטב של סלרי ואפונה פשוט מעדן
אז איך מכינים סיר כזה טעים ?
המתכון מאת – גלית בן אהרון
הרכיבים-
חצי קילו בשר טחון (עדיף צלעות – מספר 2)
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזליה קצוצה
בצל 1 מגורר
תפוחי אדמה מגורר
2 גבעולים של סלרי( גבעולים בלבד) קצוצים דק
2 כפות פירורי לחם
מעט שמן זית
רבע כוס מיץ סודה לשתיה(עושה פלאים לבשר)
תבלינים: מלח,פפריקה,פלפל,כמון וכורכום.
לרוטב-
סלרי עלים חצי צרור
בצל
שום 2-3 שיניים
עגבניה
מלח
פלפל
קופסה עגבניות מרוסקות דק 440 גר'
כף אריסה
2 כוסות אפונה עדינה קפואה
ההכנה –
כל המרכיבים של הקציצות ללוש היטב ולהניח במקרר לפחות שעה להתגבשות!
לרוטב:
פעולה ראשונה -לוקחים עלי סלרי וגבעולים ומבשלים בסיר עד שמתרכך עם מים.
מתחילים עם סיר רחב – מטגנים בצל לבן ומוסיפים שום קצוץ ומערבבים מעט. מוסיפים עיגולים של עגבניה אחת.
ומעט מלח ופלפל. מוסיפים פולפה אחת (עגבניות מרוסקות חתוכות דק)
מערבבים היטב ומוסיפים מעט מים.
מוסיפים את הסלרי המבושל לסיר
מוסיפים תיבול- (כמו ששמנו בקציצות)
ומעט אריסה (אני אוהבת בכל אוכל שלי להוסיף אריסה מעט נותן טעם אלוהי)
מגלגלים קציצות (אין צורך לטגן) מוסיפים לסיר
ומעל אפונה עדינה
ואם צריך מתקנים תיבול .
מכניסים לתנור ל180 מעלות להשחמה יפה
ואז שזה מוכן לגמרי . בערך 40 דקות.
טעים בטירוף תכינו זה פשוט מעדן
להגיש עם אורז/קוסקוס ואפילו לאכול בכריך