עוגת תפוחים נדירה ומשפחתית שנראית מושקעת
וההכנה בדיוק 5 דקות
תבנית עגולה עם חור משומנת – קוטר 24-26
או ב- 2 אינגליש קייק סטנדרטיות
מאת – סיגל ויולה אדרי
המרכיבים-
2 כוסות קמח תופח
3/4 כוס שמן
חצי כוס סוכר דמררה /אפשר רגיל אם אין לכם
חצי כוס סוכר רגיל
רבע כוס מים או מיץ תפוזים
שקית סוכר וניל
4 ביצים
להכין בקערה נפרדת –
3-4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
4 כפות סוכר
כף קינמון
גרידה מלימון
ההכנה –
לערבב בקערה עם מטרפה – ביצים סוכר ,שמן ,מיץ, וניל ולהוסיף קמח.
לאחר שהבלילה חלקה להוסיף את תערובת התפוחים.
ערבוב קל ולהעביר לתבנית .
אפשר לפזר למעלה שקדים פרוסים או אגוזי מלך גרוסים.
170 מעלות אפיה של בערך שעה.
עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
להגיש עם אבקת סוכר למעלה .
העוגה המשפחתית האהובה שלנו.
בימי הקיץ אני מכינה אותה גם עם שזיפים או אפרסקים טריים.