עוגת תפוז כמו של הסבתות
שימו לב איזה סימטרית…..
לא מוותרים לי עליה
רכה
נימוחה
אוורירית
וממכרת
מאת – רונית פרץ
טורט תפוז
חובה להכין
טורט תפוז קלה ואורירית
תבנית אנג'ל קוטר 26 עם חור במרכז
המרכיבים-
6 ביצים l או 7 m
11/2 כוסות סוכר
כוס שמן
קורט מלח
כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
2 ו- 1/2 כוסות קמח רגיל ומנופה
1 א. אפייה
1 סוכר ווניל
ההכנה –
להוציא את הביצים מהמקרר כחצי שעה לפני הכנת העוגה.להפריד חלמון וחלבון.
להקציף חלבונים עם קורט מלח במהירות גבוהה להוסיף בהדרגה את כל הסוכר וסוכר ווניל
ולהקציף עד לקבלת קצף סמיך.
להוריד מהירות.
להבליע לתוך הקצף את החלמונים
ושמן בהדרגה.
ולהוסיף בהדרגה מיץ תפוזים וקמח אבקת אפייה
להעביר לתבנית פלא
לא משומנת בכלל!
לאפות בטמפרטורה של 170 מעלות בתנור שחומם מראש כשעה
העוגה משתחררת בקלות מהתבנית לאחר שהתקררה. להעביר סכין בדפנות ולהפוך על צלחת הגשה.
קצת אבקת סוכר ולהגיש.
בתיאבון ובהצלחה יקירות
אוהבת רונית פרץ
תגובה אחת
אין צורך בהפיכת תבנית האנגל לאחר האפיה?