עוגת שזיפים של פעם כמו של סבתא
זה עונג
אפשר להכין עם משמש גם או אפרסקים
או תפוחים מבושלים
הכינה – חנה ברטל
מתכון של קרין גורן
המרכיבים-
12 שזיפים חתוכים לפרוסות
רבע כוס סוכר\כפית קינמון
לבצק – תחתית +פירורים מלמעלה
2 וחצי כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
200 גר' חמאה/מחמאה
3 חלמונים
חצי כוס סוכר
גרידה לימון
כף מיץ לימון
לפירורים –
חצי כוס אגוזי מלף גרוסים גס
לקצף-
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר
ההכנה –
מערבבים שזיפים עם סוכר וקינמון.
מכינים בצק במעבד מזון כל המרכיבים עד שהכל הופך לבצק פירורי.
משאירים כוס בצד ואת השאר מהדקים לתבנית 24 או 26
כוס הפירורים מערבבים עם אגוזי המלך .
מסננים את השזיפים.
מסדרים מעל הבצק.
מכניסים לאפיה 180 מעלות 20 דקות.
מקציפים חלבונים עם סוכר .
מוציאים את התבנית מהתנור ומורחים את הקצף מעל השזיפים.
מפזרים את הפירורים עם האגוזים.
ממשיכים באפייה עוד בערך 25 דקות עד שהכל זהוב