כרוב מולא אורז ובשר
זה הכי טעים שיש
הכינה – אהובה אדרי
המרכיבים-
כרוב גדול
בצל
חצי קילו בשר
עגבנייה
2 שיני שום כתוש
שמיר קצוץ
מלח
פפריקה
פלפל שחור
מעט פפריקה חריפה
ראס אל חנות
כוס אורז שטוף
לרוטב-
כף פפריקה
מעט חריפה
מלח
פלפל שחור
כף סוכר
2 כפות מלאות רסק עגבניות
2 שיני שום כתוש
כף מרק עוף
מיץ מלימון
עגבניה קצוצה
ההכנה –
מבשלים את הכרוב במים חמים לפני חותכים ומוציאים את הליבה – חותכים עם סכין .
כך העלים נפרדים בקלות , מבשלים עד שמתרכך. מוציאים למסננת.
מילוי – מטגנים בצל אחד חתוך לקוביות עם מעט שמן,
מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים, מוסיפים
עגבניה מגורדת אחת,שום ,מעט שמיר קצוץ,מלח,
פפריקה מתוקה, פלפל שחור, פפריקה חריפה מעט וראס אל חנות.
מוסיפים כוס אורז ומערבבים יחד לכמה דקות.
מצננים וממלאים את עלי הכרוב.
מסדרים בסיר אחד ליד השני .
לרוטב:
בקערה מערבבים פפריקה מתוקה, מעט פפריקה חריפה, מלח, כפית שטוחה סוכר,
2 כפות רסק עגבניות, שמיר קצוץ, 2 שיני שום קצוצות
כף שטוחה מרק עוף, מעט מיץ לימון ,
עגבנייה אחת קצוצה לקוביות קטנות,
מים מורתחים מערבבים היטב ושופכים על הכרוב. שהמים יגיעו עד לגובה הכרוב.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה, עד לריכוך וצמצום הנוזלים. כשעה.