מתכון נהדר לחמוצים של בית
עגבניות מוחמצות זה טעים את חייבים לנסות
כמו שמחמיצים מלפפונים
מתכון של מאמא רומניה
אפשר באותה שיטה גם מלפפונים
מאת – שרה וינפלד
המרכיבים-
8 עגבניות ירוקות חזקות(אפשר חצי אדומות )
לחתוך לרבעים
צרור שמיר
2-3 עלי דפנה
9 שיני שום
פלפל חריף לפי הטעם
8 גרגרי פלפל אנגלי
ולכול כוס מים כפית מלח
ההכנה –
לשפוך מים רותחים לצנצנת זכוכית שמיועדת להחמצה.
להתחיל לסדר את המצרכים בתחתית חצי מהגרגרים שמיר ושום ובין לבין את העגבניות .
שוב שמיר שום עלי דפנה למלא עד הסוף להניח מעל שמיר שום.
למלא במים על כל כוס לערבב כפית מלח.
אפשרי לשים גם 2 כפות חומץ ומעט סוכר לאיזון הטעמים .
לסגור היטב ולתת לזה לעמוד בחוץ בקיץ 3-4 ימים .
ו- 5 ל7 ימים בחורף