התחשק לנו סושי אז הכנתי
לבד בבית בקלות
מאת – יאנה מרדכייב
המרכיבים-
קילו אורז עגול לסושי
ליטר מים
אצות – קונים בחנויות מתמחות
מתכון לחומץ-
150 מ"ל חומץ אורז
3 כפות סוכר
2 כפיות מלח
מרכיבים לסושי המילוי –
לחתוך לרצועות דקות
מלפפון
גזר
עירית
פטריות שטאקי/רגילות
אבוקדו
סלמון מעושן
אפשר בטטה מבושלת
ההכנה –
מבשלים עד לריכוך האורז
מעבירים למגש גדול כדי שיהיה
נוח לערבב עם החומץ
את החומץ מכינים כך – מערבבים על אש קטנה
ושופכים על האורז ומערבבים היטב עם כף עץ
עד שמתקרר ודביק אפשר להרכיב את הסושי.
מכינים כל הירקות החתוכים בצלחת.
שמים ומסדרים מחצלת לסושי עטופה בניילון נצמד
שמים אצה ועליה משטחים את האורז ואז מסדרים ירקות ואת הסלמון פרוס לרצועות .
עם המחצלת מהדקים ומגלגלים לרול.
מקשקשים ביצה בצלחת
בצלחת נפרדת שמים פירורי פנקו
טובלת את הרול בביצה ואז מיד בפירורי פנקו ומטגנים.
לאחר קירור קל פורסים.
להרכבה תוכלו גם לראות – יש מלא סרטונים ביוטיוב