המתכון הישן של פעם – עוגת תפוחים הונגרית נוסטלגית בשכבות

 

אילנה יוסוביץ

 

מזמן לא הכנתי מתכון ישן של פעם

מאת – אילנה יוסוביץ

המרכיבים

לבצק
3 כוסות + 1/3 כוס קמח (500 גרם)
200 גרם חמאה קרה מאד
1 כוס וחצי סוכר (300 גרם) ,אפשר להפחית
100 גרם שמנת חמוצה
1 ביצה
המרכיבים למילוי –
10 תפוחים גרני סמית
150 גרם חמאה
1 כוס וחצי סוכר (300 גרם) אפשר להפחית
50 גרם צימוקים בהירים
3 כפות קורנפלור
1/2 כוס מים (120 מיליליטר)
1 כפית שטוחה קינמון
1 כפית מחית וניל
חצי כוס פירורי ביסקוויטים
ההכנה –

מכינים את הבצק

מנפים 500 גרם קמח ומכניסים למעבד מזון. חותכים לקוביות 200 גרם חמאה קרה מאד ומוסיפים לקמח. מוסיפים כוס וחצי סוכר (300 גרם) ומעבדים לפירורים בפולסים קצרים. מוסיפים ביצה, 100 גרם שמנת חמוצה, מעבדים עד הטמעה ומכבים את פעילות מעבד המזון. אוספים את הבצק לכדור, מועכים לצורת פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.

מכינים את מילוי התפוחים –

מקלפים 10 תפוחי גרני סמית ופורסים לחצאי טבעות דקות במנדולינה או בעזרת סכין רחבה (לא מגרדים במגרדת!!!) ומניחים בצד.

בווק או מחבת רחבה, על להבה בינונית ממסים 300 גרם סוכר,

מנערים מידי פעם את הווק לפיזור הסוכר. כשרואים שהסוכר הופך בקצוות לקרמל ענברי מערבבים את הסוכר בעזרת כף עץ עד להמסה. מוסיפים 150 גרם חמאה.

כל פעם קוביה קטנה ומערבבים היטב עד לקבלת מסה במרקם אחיד.

מוסיפים את התפוחים, 50 גרם צימוקים ומערבבים. מבשלים כ – 15 דקות ומערבבים מידי פעם (לא מנמיכים להבה).

מכניסים לתוך קערית 3 כפות קורנפלור, חצי כוס מי ברז ומערבבים היטב. מוסיפים את הקורנפלור המומס לסיר ומערבבים במרץ עד שהמסה מתעבה. כשהמסה רותחת מוסיפים כפית קינמון, מנמיכים להבה, מערבבים, מבשלים 2 דקות נוספות, מכבים להבה וממתינים לצינון מלא.

מדליקים תנור ל – 180 מעלות.

משמנים תבנית גדולה (A4) בחמאה ומניחים בצד.

מחלקים את הבצק ל – 2, מרדדים על גבי משטח עבודה מקומח ומעבירים לתחתית התבנית. עושים – 10 חורים עם מזלג, מפזרים את פירורי הביסקוויטים ומורחים את תערובת התפוחים.

מרדדים את חלקו השני של הבצק ומניחים על התפוחים. עושים חורים בעזרת מזלג, מברישים חלבון,

מכניסים לשלב התחתון של התנור לאפיה של 10 דקות,

לאחר 10 דקות מעבירים את התבנית לשלב האמצעי של התנור ואופים כ – 30 דקות נוספות / עד הזהבה.

כשהעוגה יוצאת מהתנור מפדרים באבקת סוכר.

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *