עוגת טחינה וסילאן. קלה להכנה, גבוהה ומרשימה, ותמיד יוצאת מושלמת!
מאת – דליה חפץ
המרכיבים-
3 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
3/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס שמן
1/4 כוס טחינה
1/4 כוס סילאן
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גדושה קינמון
1/2 כוס מים קרים
2 כוסות קמח תופח
ההכנה-
להקציף את הביצים עם הסוכר הלבן והחום לקצף תפוח ובהיר
ולהוסיף בהדרגה את כל שאר החומרים
ולבסוף את הקמח ולערבב רק עד שהקמח נבלע בתערובת לא יותר.
לשמן היטב תבנית עגולה 24 / או מלבנית או סיר פלא או שתי אינגליש קייק
ולפזר שומשום / קוקוס על כל שטח התבנית.
לשטח את תערובת העוגה ולאפות בחום של 180 מעלות כ – 45 דקות
או עד להתייצבות מלאה של העוגה והקיסם יוצא יבש.
כשהעוגה יוצאת מהתנור לשפוך מעל מעט סילאן
2 תגובות
יצאה עוגה נהדרת! תודה רבה
איזה יופי