אורז עם אפונה עדינה ושמיר עם מלא בצל מטוגן
אורז חגיגי וטעים
קרדיט- Sarit Cohen Chen
המרכיבים-
2 כוסות אורז יסמין או בסמטי
כוס אפונה ירוקה עדינה
בצל סגול פרוס דק
חצי צרור שמיר קצוץ
מלח
פלפל שחור
ההכנה –
נשטוף את האורז ונסנן.
בסיר נטגן בשמן זית את הבצל האדום עד שהוא משחים ומתקרמל.
נוסיף את האורז .
נוסיף אפונה ושמיר, מלח ופלפל שחור.
נכסה ב-4 כוסות מים רותחים.
נרתיח ואחר כך נעביר לאש הנמוכה ביותר
בישול של חצי שעה עם מכסה אטום.
בתאבון