קובה אורז במילוי של בשר
זה הקובה שסבתא מכינה בחגים.
אז אם לא הכרתם או שאין לכם סבתא שתכין
תכינו בעצמכם זה לא נורא קשה
בהצלחה
קרדיט – אסתר ימין
המרכיבים-
לקובה-
2 כוסות אורז
5 כוסות מים
כפית גדושה מלח
חצי כפית כורכום
כוס קמח (בפסח קמח ללא גלוטן )
2 ביצים
מילוי –
חצי קילו בשר טחון
בצל גדול קצוץ
חצי כפית פפריקה
חצי כפית בהרט או כמון
פלפל שחור
מלח
צנוברים קלויים בחופן
ההכנה –
נבשל את האורז עם המים מלח וכורכום.
עד שהאורז מבושל טוב ורך וכל המים נספגו.
נקרר טוב טוב.ממש שיהיה קר.
ואז נוסיף קמח וביצים ונערבב לעיסה .
נכין את המילוי –
נטגן בצל ואחר כך הבשר.
נוסיף תבלינים ונקרר.
נקח מהעיסה של האורז נשטח על היד .
נמלא במילוי ונסגור ונהדק.
נכין ככה את כולם ונטגן בשמן עמוק.
בתאבון.
מתאים לחגים