מתכון לקובה אורז מעלפת המתכון של הסבתות לראש השנה

אסתר ימין אליע

קובה אורז במילוי של בשר

זה הקובה שסבתא מכינה בחגים.

אז אם לא הכרתם או שאין לכם סבתא שתכין

תכינו בעצמכם זה לא נורא קשה

בהצלחה

קרדיט – אסתר ימין

 

המרכיבים-

לקובה-

2 כוסות אורז

5 כוסות מים

כפית גדושה מלח

חצי כפית כורכום

כוס קמח (בפסח קמח ללא גלוטן )

2 ביצים

מילוי –

חצי קילו בשר טחון

בצל גדול קצוץ

חצי כפית פפריקה

חצי כפית בהרט או כמון

פלפל שחור

מלח

צנוברים קלויים בחופן

ההכנה –

נבשל את האורז עם המים מלח וכורכום.

עד שהאורז מבושל טוב ורך וכל המים נספגו.

נקרר טוב טוב.ממש שיהיה קר.

ואז נוסיף קמח וביצים ונערבב לעיסה .

נכין את המילוי –

נטגן בצל ואחר כך הבשר.

נוסיף תבלינים ונקרר.

נקח מהעיסה של האורז נשטח על היד .

נמלא במילוי ונסגור ונהדק.

נכין ככה את כולם ונטגן בשמן עמוק.

בתאבון.

מתאים לחגים

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *