קיגל ירושלמי מאפה המשובח של המטבח היהודי
ממש כמו שהכינו בתכנית mkr
זה מתכון הכי קל בעולם
מאת – נועם זיגדון
המרכיבים-
1 חבילת אטריות 400 גרם(הדקות של אוסם)
לבשל עם מים רותחים 5 דקות
לסנן בלי שטיפה
לקרמל :
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
לתוספת –
חצי כוס סוכר- אפשר רבע גם
1-1/2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
3 ביצים L
ההכנה –
אטריות לבשל עם מים רותחים 5 דקות
לסנן בלי שטיפה.
חצי כוס שמן עם חצי כוס סוכר לבשל על הגז עד שמקבל גוון שחום
להזהר לא לשרוף .
ברגע שמגיע לרתיחה לכבות את הגז.
להוסיף בזהירות את הקרמל לאטריות ולערבב מהר כדי שהסוכר לא יקרש
להוסיף את הסוכר הפלפל והמלח לערבב
ולהוסיף את הביצים.
ולערבב היטב
לחמם תנור על 200°
לאפות בסיר קוטר 26 מכוסה 45 דקות
ועוד רבע שעה ללא כיסוי
או 2 תבניות אינגליש – לכסות בנייר אלומיניום.
באהבה נועם זיגדון
אפשר לשים על פלטה לשבת
2 תגובות
היי, האם אפשר להוסיף דובדבנים קפואים אחרי הפשרה או לחילופין להוסיף קונפיטורת דובדבן?
מה שאת אוהבת